Реклама | Adv
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
  • Rotator
Сообщения форума
Реклама | Adv

[Výsledky Sandboxu] Vybavení 2.0: další krok vpřed

Дата: 16.07.2020 21:14:58
View PostHydroblast, on 15 July 2020 - 04:21 PM, said:     Tak jo takže, proč bych chtěl odmontovat vybavení, teď nevím, co třeba: Nevyhovující vybavení mi z tanků opadá až další aktualizaci. Docela dost času, kdy si teda můžu zaplatit demontáž, pokud nechci čekat a chci si najít náhradu. Ono bude už trochu naprd, že se mi najednou pak sejde víc kusů vybavení co nebudu moc použít a místo něj budu kupovat nové, ale tak to můžu prodat za půlku a to se vyplatí!  Maskovačky a bina nepůjdou zdarma přehazovat, ne opravdu nemám od každého jen 1 kus! Co snížení slotů pro nižší tiery? Odmontuje se komplet samo, nebo jen že zrušených slotů a pokud ano zůstane mi tam to co bych tam opravdu nechal, nebo to budu muset přehazovat, tedy asi demontovat? Zničený setup pro daný tank, opravdu mi bude stačit zpět zaplácnout uvolněný slot, nebo bude užitečnější, udělat výměnu klidně všeho? V garáži mám tanků opravdu mnoho, jen tierů 8-10, 90+, 30 demmontážních sad, mě tedy moc nevytrhne.  A ještě si rýpnu, proč když změna mechaniky není nerfem(prožeto), v tom vašem streamu zaznělo, že by přidání čtvrtého slotu na vybavení znamenalo plošný buff tanků? Neodporují si tak trochu, tyto výroky?  

Sstyx: Tak jo takže, proč bych chtěl odmontovat vybavení, teď nevím, co třeba: Nevyhovující vybavení mi z tanků opadá až další aktualizaci. Docela dost času, kdy si teda můžu zaplatit demontáž, pokud nechci čekat a chci si najít náhradu. Ono bude už trochu naprd, že se mi najednou pak sejde víc kusů vybavení co nebudu moc použít a místo něj budu kupovat nové, ale tak to můžu prodat za půlku a to se vyplatí!  Maskovačky a bina nepůjdou zdarma přehazovat, ne opravdu nemám od každého jen 1 kus! Co snížení slotů pro nižší tiery? Odmontuje se komplet samo, nebo jen že zrušených slotů a pokud ano zůstane mi tam to co bych tam opravdu nechal, nebo to budu muset přehazovat, tedy asi demontovat? Zničený setup pro daný tank, opravdu mi bude stačit zpět zaplácnout uvolněný slot, nebo bude užitečnější, udělat výměnu klidně všeho? V garáži mám tanků opravdu mnoho, jen tierů 8-10, 90+, 30 demmontážních sad, mě tedy moc nevytrhne.  A ještě si rýpnu, proč když změna mechaniky není nerfem(prožeto), v tom vašem streamu zaznělo, že by přidání čtvrtého slotu na vybavení znamenalo plošný buff tanků? Neodporují si tak trochu, tyto výroky?   Stran slotů u nižších tieru zjišťuji jak to bude, abych měla konkrétní a jasnou odpověď, jakmile jí budu mít, i hned předám!Rozumím ti, mám 233 tanků a všechny vybavené včetně nízkých tieru. Chápu, že to může být pro některé nepříjemné, ale pokud tedy píšeš, že máš dostatek času (stran ceny ) na jejich prodej, nepřemýšlel jsi nad tím, jestli by nebylo výhodnější jej ponechat? Díval jsi se na pravidla konverze, zda to nebude výhodnější? Některé z toho vybavení (nevím jaké přesně máš ) by se mohlo konvertovat do toho lepšího. Myslím tím například toto: stará cena Hydraulický nabiják pro děla středních ráží: 200 000 kreditů - nová cena Hydraulický nabiják 2. třídy: 300 000 kreditů. Progeto je již mimo debatu a to právě díky feedbacku, viz. výše.

View PostKaraya12, on 15 July 2020 - 04:35 PM, said:   Jen malou poznámku k uvedené větě. Vybavení 2.0 testujete opravdu krátce a už půjde do plné hry se slovy "budeme sledovat reakce hráčů a vše hodnotit abychom měli nová data k novému testu " :unsure: Přitom sami opakovaně tvrdíte, že co je ve hře, tak na to se nedá minimálně půl roku sáhnout. Takhle to vypadá, nezlob se na mě, že opět jedete ve stylu : však oni si nakonec zvyknou...  

Sstyx:   CT je "veřejný test" - tedy k testům. V podstatě každá věc ve hře se "testuje" i když je zavedená ve hře klidně i několik let. Vždy je prostor pro zlepšení. Jen si povšimni například mapa Ruinberg, jak myslíš, že jsme získali data k úpravám? Tím, že jsme sbírali nejen feedback, ale i data z publicku, tedy se jedná o testování hráči, kteří na mapě jezdí. Nevím jak je to u jiných xy her, ale co mám praxi u několika jiných i této hry, vše je jeden velký test no ne?

View Postacid23, on 15 July 2020 - 04:47 PM, said: takze: a co takhle nizsi tiery, u kterych dojde k omezeni slotu? aha, to vas vlastne nezajima, hraci maji hrat to co chcete vy > osm a vys at je to nuti platit... to neni nas problem, hraci o tuto zmenu neprosili.. solidni obchodnik by kompenzoval tak, aby zakaznik v zadnem pripade nebyl bit, ale to u vas nehrozi.. co taky cekat od wg, ze?  

Sstyx:   Viz. odpověď u prvního příspěvku - zjišťiji přesně jak to bude, aby nedošlo k omylu. Následně dám i hned vědět. Samozdřejmě, že nás to zajímá, hráč nikdy nebude hrát něco, co pro něho není atraktivní i kdyby se druhý na hlavu stavěl.

View PostSsnialiah, on 15 July 2020 - 05:35 PM, said: Clovek by rád byl slušný a ohleduplný navíc pokud hovoří k ženě.

A velmi rád bych se chtěl držet zpátky, protože vůči tobě komunita nemá vzhledem k historii víceméně žádnou negaci. Ve své nové pozici toxicka nejses, což ale vyplývá už jenom z tvé natury a povahy. Jsi nekonfliktní typ a do jisté míry byl tohle také těžký kalkul ze strany WG.

Jako všichni víme Sstyx, že tvoje pozice je o ničem, nic neovlivníš a nějaký ten sběr, který pošleš je taky o ničem.

Ale komunita už má plný zuby podobnych keců, který jsi tady teď vypotila. S3r3te na nás z vysoka a pokaždé všechno protlacujete silou, protože vy to víte lépe, co vlastně my potřebujeme.

Rubikon jste nezkousli, ten řev musel být slyšet až na Marsu. A od té doby si děláte, co chcete, což vyplývá z povahy vašeho podnikání, je to vaše hra.

LT technika. Kdo to potřeboval? Taky jsme se vás ptali, na co to je.

Stun, koloběžky, a já už dopr.... práce nevím, co všechno se řešilo.

Jenom samý řeči o tom, jak nás posloucháte. Já nevím koho posloucháte, co je to za mimoně. Koho zajímá nějaký vybavení. Roky to funguje úplně v pohodě. Nikdo o tom ani neví.

Podívej se na mise. Já už to ani neoteviram, je mi to úplně jedno. V tom se nedá vyznat, neskutečnej chaos, designově na houby. Taky jste tvrdili, jak je to důležitý atd. Keci. Nějak poschuk se potřeboval ve WG zviditelniť a takhle to dopadlo.

Vybavení tanku je pouhej balast, všichni to víme. Něco to přidá, ale stejně je to o hráči. Vždyť některý stroje jsem odjezdil třeba jenom s nabijakem. Netvrdím, že to nemá nějakou výhodu, ale přirovnal bych to k tomu, že jednou má tank 850 alfu, vy mu dáte 750. Nebo jednou má tank nabíjení 9 s a vy mu dáte 11.

Myslíte si, že změníte styl hry některých strojů tím, že jim seberete klasické vybavení a budete nutit hráče do jiného způsobu hry? Víte co se stane? Ty tanky se prostě nebudou hrát. Vždyť máte čísla na všechno, kdejaký padly strom máte spočítáný. Tak asi vidíte, co se na jakém tieru hraje.

Hru hraješ, máš určitě nějakou garáž, tak asi víš, o co nám jde. Dívala jsi se na komenty některých stremeru ohledně tohoto? Je to koneckonců náplň tvoji práce?

Pořád to stavíte do roviny, že sice řvem, ale co zmůžem. Já už jsem úplně zastavil veškeré platby směrem k vám. Nepustím ani cent. Jeden účet vás nepolozi, ale já si můžu vybírat, kam pustím chlup.

Sstyx: Proč myslíš těžký kalkul? Třeba je to to, co je právě teď potřeba. I já se umím neskutečně čertit, to se neboj :)Dovolím si nesouhlasit, sběr dat je důležitý, ale chápu, že v tomhle semnou nemusíte souhlasit, ovšem já si to nemyslím. Možná není vše hned ten den, třeba je změna trošku později.LT technika je u hráčů celkem oblíbená, nebo mi chceš říct, že LT tanky se nehrají? Stun a koloběžky chápu, ale LT?Stran komentářů a videí, samozdřejmě, že ano, je to jedna z hlavních náplní mé práce, sbírám data nejen z fora.

View PostRozaMadMax, on 15 July 2020 - 06:09 PM, said: No co si já pamatuju Sstyx, tak od r 2013 vybavení stojí pořád stejně. Co se týče demontáží a změn, nejen že to dojebete, ale chcete se na tom ještě napakovat. Je zvláštní, že na lodičkách při změnách mechanik  byly vždy ty kompenzace i systém celkem bez problému. Takže seběhni do jiného partra za Žabákem a zeptej se ho, jak se to má dělat. Ale myslim si, že už jsi to musela prokouknout, že jde hlavně o euráče. Takhle naivní přece nemůžeš bejt. :bush:  

Sstyx:   Zajímavé, určitě se zkusím porozhlédnout. Lodě bohužel nehraji aktivně, takže o tomto nemám přehled, to se omlouvám a napravím.

View PostExiZtenZ, on 15 July 2020 - 07:19 PM, said:   Chápu, že se hra vyvíjí a povětšinou s tím nemám problém. Jsem si vědom, že jsem spíše slabší hráč, proto nijak zvlášť změny ani nekritizuji. Tady ale šaháte do hry způsobem velmi znevýhodňujícím hráče.   Pokud bych měl připustit tvou premisu, že 30 demontážních sad je dostatečných, protože si každy bude jen přehazovat vybavení na stávajících strojích jen mezi sloty, pak nechápu, proč zavádíte nové vybavení. To má tedy znamenat, že jde jen o zbytečné kusy, keré hráči používat stejně nebudou? Pokud ano, tak to rovnou odpískejte a vše nechte jak je.   Nebudu se ohánět nějakou komunitou, ale vyjádřím se pouze za sebe. Mám ve vybavení utopeno několik desítek miliónů kreditů. Toto vybavení je převážně na tancích a z větší části je odmontovatelné pouze za zlaťáky ( nově bude vše odmontovatelné za zlaťáky ). Proč tedy WG dává to omezení na maximálně 30 demontážních sad? Mám 300 strojů, proč jich nemohu dostat alespoň stejný počet, jako mám strojů? I tak to WG nic nestojí a mně to stejně stačit nebude na přehození případných nových. Nebrečím tady nad těmi pár korunami za zlaťáky, které mně to bude stát ( těch pár stovek navíc ani nepoznám v tom, kolik do hry dávám ), spíše mně zaráží ta vyčůranost právě vůči hráčům jako já. Od roku 2013, co to hraju, jsem si nevšiml, že by se nějak měnila cena vybavení. Pokud se pletu, prosím oprav mně. To jestli je něco koupeno ve slevě a něco za plnou cenu je snad jedno ne? Refundace za tanky jsou taky v jejich plné ceně a nevšiml jsem si, že by WG řešilo, kdo je koupil a kdo třeba uhrál v akcích "zadarmo". Když už se WG tak moc bojí o to dát zpět jejich plnou cenu v kreditech, ať si pak hráči sami řeknou co na stroje chtějí, pak mám dvě jednoduchá řešení, na kterých WG rozhodně neprodělá: a) Ať vše přesunou hráčům do skladu, vykašlou se na demontážní sady "zdarma" a hráči si pak sami rozhodnou, co prodají a co si zpět namontují. b) Udělejte s vybavením to co s "goldovou municí" - demontáž nebude za zlaťáky, ale za kredity. Podle rovnice WG 1zl = 400 kreditů pak výměna vybavení bude za 4000 kreditů.   Nebo je toto vše příliš vstřícné k hráčům, kteří hru finančně podporují a ... money must flow?  

Sstyx:   Ne, nejedná se o zbytečné "kusy", ale o větší výběr toho, co dává smysl než vozit neustále to stejné. Přizpůsobit tank více pro svůj gameplay než pro metu hry.Stran cen - nechci se plést, opravdu ne, ale při přepracovávání wiki jsem se dostala na některé staré obrázky WoT, zkusím dohledat zpětně. Opravdu se neměnila?Bod A je zajímavý, ne že né, dává z jedné strany smysl, ale stále si nemyslím, že by to bylo win win pro všechny. Nebo zdejší osazenstvo souhlasí bezpodmínečně s bodem A? Jen nevím, jak by pak probíhala konverze, viz. síť.

View PostLeeroy_YOLO, on 15 July 2020 - 07:35 PM, said: Raději ať se nestarají, než aby se starali, co jak zase zhoršit a jak si z toho ještě více nahrabat kapsu. Myslíš, že to dělají pro hráče? Ty vážně věříš tomu, že "vy jste to tak chtěli" je pravda? Jediné, o co se WG stará je, aby z toho vytřískali víc, než v minulém roce. Proč podle tebe neudělali logický krok a nedají vybavení funkční na všech tierech? Proč podle tebe nemáš možnost upgradovat vybavení nižšího tieru na vyšší za doplatek ceny do vyššího tieru? A proč podle tebe zavedli poplatek za demont vybavení, které bylo zdarma? Protože chtějí dělat něco pro hráče a zajistit jim zábavu i nadále? Zajímavý pohled :great:   Super, takže přiznáváte, že do ostré verze dáte nedodělek, pak budete rok sbírat data, pak to mírně upravíte a budete sbírat další rok data. Takhle to dopadá, když je někdo placenej od dodržení termínů a na kvalitu kašle pes.   Já ti nevím, viď. Když pominu to, co psal Hydroblast např. o tom, že s největší pravděpodobností vás nenapadne nic lepšího, než u nízkých tierů odstranit ten slot s jeho vybavením, ale na tanku ponecháte slot s nevhodným vybavením, že by si tam třeba chtěl narvat ten lepší kus, co jste mu odebrali, tak mě napadá třeba logika? Nejprve se honosíte tím, že se vám nelíbí, že všichni používáme stejné vybavení a chcete zvýšit různorodost, na to tedy přidáte kupu nového vybavení, z čehož zjistíte zpětnou vazbou, že ty bonusy ostatních vybavení jsou tak malé, že by se stejně nevyužívaly, tak ty vybavení sloučíte, aby aspoň trošku se dalo uvažovat nad jejich využitím, tak je snad logické, že pokud máme použít vaše nové vybavení, aby se docílilo cíle vyšší diverzity, kvůli čemu se tohle dělalo, tak odmontování vybavení je asi tak trošku potřeba, jinak nám zůstane stejné vybavení a k čemu je pak vybavení 2.0 když nepřinese tu diverzitu? Proč to teda rovnou nezrušíte, když i poté zůstane vybavení stejné, protože nechápete, proč bychom si ho proboha měnili? Jediný výsledek tak bude mít, že tank bude mít specializaci slotu, která přidá další bonus, čili vaše diverzita ve vybavení neznamená to, že by někdo použil ventilaci, někdo jiný třeba ten novej kousek na rychlejší opravy pásů apod., ale znamená to, že pokud někdo měl stabík, nabiják, optika a jiný měl optika, stabík, nabiják, tak to všichni najednou budou mít třeba jako nabiják, optika, stabík, kvůli specializacím slotu. Čili vaše diverzita = homogennost, tedy naprosto stejné pro všechny. :medal: Kdybyste se aspoň pochlapili a nelhali, že vám jde o diverzitu a přiznali na rovinu, že chcete vydělat víc a proto zvyšujete ceny a zpoplatníte to, co bylo dříve zdarma...   Máš pravdu, strašně těžká otázka, abyste náhodou někomu nedali třeba o 50 tisíc kreditů navíc, pokud si koupil síť ve slevě, že. Jako vážně ? Už i ty, Brute?   

Sstyx:   Proč se odstraňují sloty na nízkých tierech? Tady to chápu, opravdu je fajn, že to bude postupně. V mnoha případech je potřeba se nad tím pořádně zamyslet a promyslet, co na jaký tank nasadit.Stran testů jsem odpověděla výše...Sloty jsou taktéž zodpovězeny výše.Mylsíš, že nové vybavení tu různorodost nepřinese? Že bude stále svatá trojice?

View Postrebus2014, on 15 July 2020 - 07:55 PM, said: Dobře tedy, zeptal bych se Sstyx na několik věcí. 1. Zdali souhlasí s názorem, že už delší dobu WG posiluje ve hře prvek náhodnosti, čímž ubírá na významu skillu. 2. Zdali je přesvědčena, že posilování prvku náhodnosti přispěje k zábavnosti hry. 3. Zdali souhlasí s názorem, že některá z nově plánovaných vybavení posílí prvek náhody. 4. Zdali souhlasí s tím, že "kolečka" jsou ve hře cizorodým rušivým prvkem a do hry nepatří ( nerf který by je "zkrotil" by je zřejmě udělal nehratelnými, což je jen další důkaz, podle mne, že do hry nepatří ). 5. Zdali souhlasí, že nerf Progetta 46 je změna dosavadní firemní politiky WG směrem k prémiákům ( to, že se jedná o obecnou změnu je pouze nejapná výmluva, v obdobných případech dosud WG dával přednost zachování vlastností prémiáků - viz trochu trapný manévr s navýšením alfy AP nábojů při pokusu o rebalanc munice).   Poznámka : z mé dosavadní herní zkušenosti s různými hrami vyplývá, že přehánění prvku náhody vždy zabíjí zábavu. Když budu chtít hrát na náhodu, raději zvolím vrhcáby, jsou mnohem zábavnější, jelikož jejich primární hratelnost je na náhodě postavená. U hry jako je WoT naopak preferuji míru jistoty, pokud dosáhnu určitého skillu, že stejný manévr přinese přibližně stejný účinek.  

Sstyx:   Mohu se zeptat jaký prvek náhodnosti přesně myslíš prosím? Ať vím přesně o co se jedná a nereaguji jinak pokud by se jednalo o něco jiného.Ke Špagetě se již vyjadřovat nemusím, jelikož informace je již zveřejněná :)

View Postzuu_2016, on 15 July 2020 - 09:48 PM, said: Solidní drzost ze strany WG. A proč proboha je zapotřebí bonové vybavení buffovat? Vždyť naopak je jedním z prvků, které hru kazí. Nejlépe kdyby se úplně zrušilo. Ale to bych rovnou mohl čekat na nerf Chiefa a spol.  

Sstyx:   Jelikož je to rozdělené, každý díky různým akcím může dosáhnout všech druhů vybavení, to snad i sám uznáváš?

View PostSosy_Tha_Fett, on 16 July 2020 - 08:43 AM, said:
Sstyx, posledni dobou argumentujes formou "pleju len" tj. nekdy naprosto nicim, nekdy o necem jinem, nekdy naprosto detinskym zpusobem. Nekdo tu kdysi psal, ze ma hroznou radost, ze jsi zacla delat pro WG, ale mel strach aby ses nesatala WG kurtizanou. Za me se uz stalo. Ale abych jen nehejtil. Daval jsem tu prispevek, ze by wg melo vzdelavat hrace v mechanikach hry a hle par dni na to to bylo ve foru. Maly krucek, ale aspon neco, meli by to tem novejm hracum cpat v klientovy misto bojovyho spravodajstvi a misto dennich misi. Ted k vybaveni. Pominuli roli penez, tak se jedna o totalni znehodnoceni x tisic nahranych hodin (snadnejsi pro veterany opustit hru). Touto zmenou dojde k unifikaci tanku = mene zabavy. Dale dojde k rozbiti "zatim fungujicich mechanismu" hry. Rozbiti MM na nizkych tierech 1 vs 2 vs 3 sloty. Vybaveni by melo smysl pri existenci vice tanku s naprosto odlisnym gameplayem (vetev na K-91, superpersha, KV-2 a TD jsou kapitola sama o sobe)   Ale to by chtelo resit priciny a ne nasladky. Prozkoumat mechanismy hry v letech 2013-2015, udelat celkovej rebalanc na zaklade ziskanych dat. "Specialni" munici upravit po celkovym rebalncu tanku nasledujicim zpusobem: snizit rozpeti penetrace mezi standard. a prem. podle vysledku rebalancu napr. +10 standart -20 prem. to by zalezelo na danym typu rozpeti se pohybuje napric tierama -+10 až +-100. Ty posledni dva radky jsou s nejvetsi pravdepodobnosti muj vlhky sen.  

Sstyx:   Děkuji za názor a tak krásné označení, které jsi pro mě našel, ovšem stále jsem jedna a ta sama osoba, jen svázaná více pravidly :) Ovšem každý vidí to, co chce vidět a bohužel se občas nechá zlákat i tím, co "slyší", ale neověří si to.Ano, všímám si všech příspěvku a pokud mohu, něco můžu udělat sama rychle a něco trošku pomaleji jinak...Munice se stále přepracovává, ovšem podrobnosti bohužel neznám. Mohu ovšem napsat jak již bylo řečeno v několika videích, že je několik variant. Doufám, že jsem na vše odpověděla v rámci těchto příspěvku, ale nemohu si být jistá, jelikož je toho opravdu mnoho, proto vás poprosím znovu, pokud máte pocit, že jsem na něco neodpověděla, prosím opět poke. Přeci jen jsem odpověď posouvala dokud jsem mohla, abych mohla podat informaci i o Špagete :) Děkuji za dodržování pravidel a přehlednosti!

Реклама | Adv